Kisgép Centrum

5300 Karcag, Jókai utca 28/B
06 (70) 409-7131
petrikisgep@gmail.com

Fűnyíró traktorok, Riderek

A fűnyíró traktorok legnagyobb előnye, hogy gyorsan és rendkívül kényelmesen lehet velük nagy, egybefüggő területeket karbantartani. Parkok, focipályák, telephelyek, gyömölcsösök gondozására fejlesztették ki őket, de egyre többen használják őket nagyobb belvárosi telkek nyírásához is.

Nem kell többé a napon tologatni a fűnyírót, ráadásul a fűnyíró csak egyetlen feladatra alkalmas, míg a legtöbb fűnyíró traktor sokféle feladatot el tud látni a különböző kiegésztőkkel. A legnépszerűbbek a hótoló lap és az utánfutó.

Ezáltal nem csak a tavasztől - őszig lehet használni őket, hanem a tél közepén is hatékony segítség a tulajdonos számára. A középkategóriás traktorokhoz 10-nél is több kiegészítő választható. Nem csak a füvön, hanem betonon és térkövön is sokféle munka elvégezhető velük.

A leggyakoribb választható tartozékok:

  • Hótolólap
  • Utánfutó
  • Henger (vízzel tölthető)
  • Só- vagy műtrágyaszóró
  • Talajlazító
  • Seprőgép

A Husqvarna Rider egy speciális fűnyíró traktor, amivel rendkívül kis körben lehet fordulni, mert törzscsuklós felépítésű. Egy ilyen géppel a fákat vagy más terepakadályokat könnyen és gyorsan körül lehet nyírni. A Rider vágószatala a gép elején található, így egyrészt nem tapossa le maga előtt a füvet, másrészt olyan helyekre is be lehet vele nyúlni, amit egy fűnyíró traktorral nem lehet levágni.

 Hogyan válasszunk fűnyíró traktort?

A kiválasztás során 3 fontos szempontot kell mérlegelni:

  • Lesz-e hozzá alkatrészellátás és szervizháttér? -  Szántalan már közül lehet ma már választani, de közöttük a különbség óriási. Tele vannak a barkácsáruházak és a mezőgazdasági boltok olyan gépekkel, amiket a gyanútlan vásárlók németnek, osztráknak vagy csehnek gondolnak. Valójában viszont ezek a legegyszerűbb "kínai gépek", amik gyenge anyagokból készültek és sokszor már rövidtávon sincs megfelelő alkatrész hozzájuk.
  • Szükséges-e gyűjten a füvet? - Sok helyen még a mai napig gyűjtik a füvet, de egyre többen döntenek a mulcsolás mellett, azaz sűrűbben vágják a füvet, de akkor egészen picire ledarálják a nyesedéket. Az így keletkező ápró fűszálak a helyszínen lebomlanak és trágyázzák a növényeket.
  • Mekkora területet kell egyszerre levágni? - A kisebb gépek 500-1000 nm-re ajánlottak, míg a nagyobbakkal akár egy hektárt is kényelmesen le lehet vágni egyszerre.

Állandó készleten Husqvarna és McCulloch traktorok vannak, továbbá a Makita és Honda gépek közül tudnak még választani.

A honlapon lévő árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek! Az aktuális akciós árakról és a csomagajánlatokról érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!

 

Karcag, Jókai út 28/b » Térképes nézes «
+36 (70) 409-7131 (Petri Mihály)
E-mailben az "Ügyfélszolgálat" oldalon